Vår midsommar blev verkligen sådär idylliskt som jag ville ha det. Barn sprang runt och lekte, vi hade dans kring stång och vi hade uppstyrda lekar med avancerade tipspromenadfrågor. Det var skratt och lite tårar, massa god mat och härlig stämning, alltså verkligen sådär roligt och avslappnat som jag ville ha det. Jag hoppas innerligt att det var så alla andra såg det också. Men om inte, så hade iaf jag och min familj en riktigt bra dag. Jag vill så gärna visa er alla vår dag i bilder, men sanningen är den att det finns nästan inga. För vi levde där och då, njöt av stunden och mobilerna, dom var någon helt annanstans. Jag kontrollerade min aktivitet på instagram för fredagen och lördagen igår. 2 min varje dag hade jag spenderat där. Det är helt galet, i vanliga fall snittar jag på 1,5-3h/dag (egentligen vet jag inte vilket av det som är galet.

Morgonen

Morgonen började tidigt då våra övernattningsgäster kom in, så jag ställde mig och fixade frukost åt oss alla. Sedan gick vi ut och började binda kransar, fixa midsommarstången och jaga barn. Grannens barn ropade jag över så dom kunde få vars en krans ocks.
Sammanlagt hade vi 7 ungar under 10 år här hemma, jag älskar det! Alla barnen leker fint och vi vuxna kan få gjort det vi vill få gjort!
Potatis kokades, sill hälldes upp, gräslök plockades och hackades, det dukades och det fixades, jordgubbar rensades och ägg skalades. Allt lades upp och dekorerades. Det var ett riktigt teamwork här hemma och jag är tacksam för all hjälp vi fick (både här hemma och hemma hos varje gäst).

Mitt på dagen

Gästerna började ramla in vid 12 och 13 började vi äta typ. Det var vår familj, två grannfamiljer, vänner från Småland och min bror och svägerska med barn. Därtill även mina 3 vuxna syskonbarn. Så sammanlagt var vi 26 personer här. Lagom mycket folk och så trevligt.

Det som stod på lunchmenyn var:
Ägghalvor med rom, räkor och majonäs
Matjesill
Potatis
Köttbullar
Världens godaste silltårta.
Med tillbehör.
Man åt det man vill äta och struntade i det man inte ville ta. Enkelt och smidigt!

Vi dansade och sjöng till små grodorna, räven raskar över isen, jungfruskär och björnen sover. Midsommarstången föll och träffade min 3 åring i huvudet, dramatik med en skärrad morsa blev resultatet, men det lugnade sig fort och hon mådde fort bättre som tur är.

Lekarna fortsatte

Hoppa säck
Springa med potatis i sked
Äta upp div olika saker
Spotta geleråtta
Jämfota hopp
Spika spik
Nynna låten och gissa
Tipspromenad

Säkert något mer som jag missade. Men så himla skoj och så nöjda barn! Vi hade några barn som valde att inte vara med och så är det. Dom som var med hade superskoj! 🙂

Jordgubbar med grädde och budapestlängd

Det blev såklart fika med jordgubbar och grädde, både vispad och gräddmjölk. Där kom fram två liter glass och som tur var, räckte det till alla 🙂
Tårtan blev verkligen succé (tycker jag iaf), har nog aldrig ätit en så god Budapest tårta, se receptet häär! Jag gjorde med mandarinklyftor 🙂

Bad och lek innan middag

Är det bara jag som tycker att högtider går ut på att äta? 😛 Till middag grillade vi asiatisk lax också hade jag gjort världens godaste potatissallad! Dom som inte åt Lax, åt grillad korv, enkelt och prestigelöst!

Hur firade du din midsommar?

Kram Budgetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.