Innehåller Affiliatelänk

Hemma hos oss så har grabben Celiaki.
Han tåler alltså inte mjöl och dom flesta spannmål. I början fick vi skitdåliga recept och allt han åt, smakade faktiskt riktigt illa. Men med tiden så hade utvecklats, substituten för mjöl blir mer och mer och det är verkligen en stor skillnad i hyllorna i butikerna. Men något jag inte riktigt känner att jag får till riktigt, det är det här med Baugetter och Ciabattabröd.

Men något som jag gör ofta det är tårta! Då är det så himla smidigt att bara byta ut mjöl mot potatismjöl, eller vanlig ersättning för vetemjöl… Däremot behöver jag passa mig, för jag är Laktosintollerant och vissa av dom glutenfria mixerna innehåller mjölk, värt att tänka på om man bakar till veganer också.

Glutenfria pannkakor

Jag får inte riktigt rätt på vanliga pannkakor när det kommer till glutenfritt, däremot Pannkaksmuffins är något jag verkligen har fastnat för. Sedan har jag även fått tipset om att göra amerikanska pannkakor och bara byta ut mjölet till glutenfritt mjöl, har ni provat det?

Dyrt med celiaki

Det kostar en hel del att ha Celiaki, däremot har vi turen i Skåne att få paket med glutenfria produkter, tror det är 6 uttag per år och vi betalar 120 eller 160kr per uttag. Verkligen så smidigt också är där varor som vi fått välja.

Har ni något liknande hos er?
Även om vi får det så kostar det ju en hel del med glutenfria produkter. Därför brukar jag hålla rätt bra koll på Matsmart eftersom där faktiskt ofta är glutenfria produkter, där finns tom en egen ”menyknapp” för det.

Bästa glutenfria receptet!

Kan inte ni dela med er av ert absolut bästa glutenfria recept? ❤ Jag känner att jag måste förnya mig lite och inte jämt och ständigt göra samma gamla vanliga 😛

Kram Budgetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.