Det här med att ärva kläder, eller att köpa kläder på Secondhand, det är verkligen underskattat. Det finns hur mycket pengar som helst att spara på det.

Handlade för flera 1000 kronor

När äldsta dottern kommit handlade jag nya kläder till henne i tid och otid, dyra, söta, fina och väldigt onödiga kläder. Vi kunde på riktigt gå ut från Kappahl när dom hade 3för2 med kläder värda tusentals kronor åt gången, det var liksom inget konstigt, då. Idag gör vi inte det.

Hållbara kläder

Däremot köper vi nya, i bättre kvalitet, på rea till äldsta dottern, eftersom sannolikheten att minsta kommer kunna ha samma kläder något år senare är rätt stor. Så därför väljer vi då att köpa kläder som kommer hålla både i tryck och passform.
Men vi köper även begagnat, till båda barnen både vid behov och när andan faller på, när jag skriver vi – kan ni välja att läsa jag 😛

Vilka kläder behövs?

Dom som kommer användas. Ja rätt drygt svar jag vet. Just nu har mina barn alldeles för mycket kläder. Detta tror jag att dom hade behövt:

 • 5 par byxor (1 par av dom mjukis)
 • 3 par tights
 • 2 par strumpbyxor
 • 5 tshirts
 • 5 långärmade
 • 4 hoods
 • 15 par trosor
 • 10 par strumpor
 • 2 klänningar
 • 2 par tunikor
 • 3 par shorts
  Anledningen till denna mängd är för att dom spiller, kladdar och att dom råkar kissa på sig ibland.

Så ser det INTE ut hemma hos oss idag, tyvärr, det finns väldigt mycket kläder och dom är sin mammas barn så dom byter och stylar. Idag har Lily tex: 1 par shorts, 1 klänning och 1 kjol på sig. Hon känner sig fin, då får hon ha det på sig. Jag vill gärna låta mina barn få bestämma sådant själv (inom rimliga gränser, det är jag som sätter dom gränserna).

Barnkläder på rea

Eftersom mina nyköp alltid är på rea om minst 25% rabatt (oftast mycket mer) Så sparar jag rätt mycket pengar redan där. Sedan att min yngsta ärver storasysters kläder, gör ju att vi sparar 100%. Kläderna får ett långt liv och när dom inte används här mer, så åker dom vidare, antingen till något barn vi känner. Eller till klädinsamling. Sällan tycker jag att det är värt att sälja kläder längre.

Denna del innehåller afiliatelänkar.

Jag passar alltid på att handla när det är billigt, tex när Lindex hade 50% på alla sina produkter, det var verkligen guld! Nu har dom 3 för 2 på utvalda barnplagg och det kliar direkt i fingrarna för det är bra deals!
Men annars gillar jag Ellos väldigt mycket och just nu har dom rea på typ alla vårnyheter plus fri frakt vid köp över 499kr

Märka barnkläder

Alltså märk barnkläderna! Jag förstår inte hur mycket kläder som kan försvinna?! Det är verkligen helt galet! Jag använder mig av Filurs namnlappar, men man kan lika gärna skriva i lapparna med vanlig märkningspenna. Jag förstår inte?! Hur kan kläder försvinna!? Och när dom försvinner och kommer tillbaka, varför hittar dom inte hem?! Ja antagligen pga icke namnmärkning tänker jag.

Kram Budgetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.