Hej på er! Denna morgonen vaknade jag typ nästan till fågelkvitter, skulle jag vilja skriva och tala sanning. Men så är det ju inte när man är småbarns mamma – åtminstone inte till mina barn. Nej här vaknade jag med en 3 årings hand inprånglad i nattlinnet på mig ”för att hon ville klappa på min tutte”. Samtidigt som en suckande man stänger av min väckarklocka – justed denn hade jag för en gångs skull satt på ringning. Men vänta, vart är jag. Jo såklart i 3åringens säng…. Bästa spenderade pengarna vi gjort, att köpa nya 90 sängar till dom när dom flyttade till eget rum! Det ökar min sömnkvalitet och dessutom så kommer vi ju faktiskt att ”spara” pengar på att inte behöva köpa nya storlekar på sängarna efter deras ålder, så där var ett litet oavsiktligt spartips.

Handla smart

Köp det du behöver, när du behöver det eller när det du snart behöver är på extra pris. Var alltid medveten i din shopping, det har vi pratat en del om och det kommer vi prata en hel del om mer, för det är något som jag behöver bli bättre på, det är något jag tränar på och det är något jag vill kunna.

Zerospend

Detta uttrycket ramlade jag över häromdagen och fastnade väldigt mycket för. Tänk om jag kunde besluta mig för att ha Zerospend-dagar. Jag vet att många av mina kollegor på instagram har kört ”köpfria månader” så egentligen har jag väl på sätt och vis ramlat över det innan. Men det har inte väckt någon direkt lust eller motivation i mig då, men detta fastnade jag för. Jag började till och med fundera på om man istället skulle ha ”Spend-days” alltså speciella dagar då man får lov att handla. Men då kändes det direkt övermäktigt för mig. Till viss del undrar jag om det inte kan slå bakut och att jag då istället överkonsumerar på mina ”spend-days” istället. Så jag tänker att jag börjar med Zerospend dagar 🙂

Att inte handla i onödan

Ja, det är det jag tror att dessa dagarna kommer stötta mig i. Att om jag har en Zerospend-dag så kommer jag inte köra inom Ica för en läsk (det händer ju inte överdrivet ofta ändå). Eller köra till köpcentrat eller liknande bara för att ha något att göra. Jag tror även att det kommer minska mina inköps-impulser överlag.
För jag tycker väldigt mycket om att shoppa, men om det är på en ”förbjuden” dag så handlar jag ju inte den då och då får jag också tid att överväga om jag verkligen behöver och vill ha varan så mycket som jag tycker just nu. Så himla smidigt!

Utförandet

Jag tänker att Tisdag, Torsdag och Söndag är mina Zerospend-dagar. Jag vill ha 3 dagar, för det känns bäst för mig och det känns som att jag kommer kunna spara mer microsparande på det viset. Jag tänker även att söndagen kan flyttas till en annan dag, om jag tex vet att vi ska iväg och göra något på helgen.

ZeroSpendKalender

Vill ni följa med i min utmaning och följa mina dagar i Zerospend så finns här en fil till er för utskrift! Vill ni ha tillgång till liknande men med dagarna ni väljer själva så hojta så fixar jag det åt er.

Vill ni ha det utskrivet och skickat till er, så kan jag även göra det, tillsammans får vi en bättre ekonomi!
Frakt kostnad samt en mindre avgift för administrativ kostnad tillkommer.
Månadsblad: 10kr st utskrivet. 5kr/månad digital
Vill du få det hemskickat till dig kostar det 11 kr i frakt och då kan du få upp till 4 månadsblad per frimärke.

Klicka Här för att beställa skriv hur många månader, vilka dagar samt om du vill ha tryckt eller digitalt format. Skriv även din adress om du vill ha tryckt.

Prisexempel 4 månadsblad inkl frakt 51kr.

Jag kommer få ett kryss direkt

Haha precis nu när jag bestämt detta mentalt så inser jag att jag kommer misslyckas med det direkt. Vi ska ju iväg ons-fred och då kommer ju pengar att behövas. Aja, vi börjar väl med ett kryss!

Kram Budgetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.