Följer ni mig på Instagram, så har ni redan träffat Stella. Mitt körsbärsträd. Hon är så fin och hon har två små bär på sig som jag ska vårda ömt i hopp om att få smaka dom senare i sommar!

Självfertilt körsbärsträd

Ja, det var den primära orsaken till att jag valde Stella som vårt körsbärsträd, hon är självfertil – alltså behöver jag bara ett körsbärsträd. Nu har jag i och för sig ganska många körsbärs träd i mitt område och det hade nog fungerat utan ett självfertilt, men varför chansa? Jag har bara plats för ett körsbärsträd i min trädgård och då vill jag ha ett som med säkerhet ger så hög avkastning som möjligt – lite som med aktier 😉

Dvärgkörsbärsträd

Dessutom är Stella även ett miniträd och det är verkligen optimalt i min villaträdgård! Hon ger rikligt med söta bär. Jag köpte Stella på Granngården och fick hemleverans (Men hade så bråttom så jag körde in och hämta henne själv, när jag ändå hade andra sysslor i stan), det är verkligen grymt bra service hos Granngården och jag gillar att handla hos dom skarpt!

Planteringen

Stella har fått sig en 100cm/diameter stor cirkel till tomt, sedan har jag övertalat sonen att gräva åt mig, 40 cm djupt. Planteringsjord och bokashivatten fick hon sedan för att bli lite lyckligare. Hon ska få det bästa jag har! På Stella så finns en ”knöl” nere vid rötterna, jorden ska INTE över den, knappt i närheten av det, för då kväver vi henne och det vill jag inte! Trädet är ympat på ett annat träd, så om det kommer upp rotskott, ska man gräva och klippa bort skottet, för det är inget som kommer vara till någon nytta ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.