Officeren William H McRaven talar till mig, ”bädda din säng, har du bara bäddat din säng, så har du uppnått en sak idag – du började dagen med att uppnå något. Du ska se att du kommer att uppnå fler saker idag, efter att du bäddat sängen. Idag kommer bli en bra dag och blir det inte det, så kommer du åtminstone hem till en bäddad säng.” Det är med hög sannolikhet felciterat, men andemeningen var denna och om det tillochmed är så att jag missförstod hela meningen med boken rubrik och andemeningen i hela boken. Så tar jag ändå med mig precis det här. Gå upp och uppnå något, resten kommer följa med. Och Klämta A L D R I G i klockan.

Ge fan i klockan

Rör den inte, låtsas inte om den. Den finns inte där. Klämtar du i klockan tre gånger så ger du upp. Du kommer få leva resten av ditt liv, med vetskapen om att du klämtade i klockan, t r e gånger, du gav upp. Klockan finns på ett av de många utbildningar som McRaven gått. Du kan inte klämta i klockan, då ger du upp och ge upp: Det gör man inte

McRaven talar till mig

På riktigt, det är sällan en bok griper tag i mig, speciellt en självhjälpsbok som lovar en att förändra världen ”Bädda din säng, små handlingar som kan förändra ditt liv…. och kanske också världen”. Det låter rätt ambitiöst och lite skrämmande. Jag läste boken för att när jag såg den, så var den inte tillgänglig, vilket skapade ett begär i mig. Så dagen efter när den släpptes så läste jag ut den direkt, när jag skriver läser, så menar jag lyssnade. McRaven formulerar sig på ett sådant vis att jag både lyssnar, blir berörd och lyder. Jag får rysningar och jag fäller en tår av glädje när han i sin berättelse uppnår något.

En berättande självhjälpsbok

Jag tror att jag vågar beskriva den med ovanstående ord. För vi får hela tiden följa McRavens resa inom det militära i USA och det är en imponerande resa, det är smärta och sorg. Det är högt uppsatta människor och det är respektingivande. Tillochmed jag som inte bryr mig varken om miltär-rang eller om högt uppsatta människor känner en vördnad över det som berättas. Jag känner mig liksom ärad över att han väljer att berätta detta och att jag får lov att ta del av det. Andemeningarna i boken är många och jag kan på riktigt utan att på något vis försöka göra mig lustig, att jag känner ett starkt behov av att bli bättre.

Så bädda din säng

Idag och alla mornar sedan jag läste boken, så har jag bäddat min säng. Jag bäddar A L D R I G sängen annars. Men om jag bäddar min säng och sedan inte lyckas med något annat, så kommer jag hem till en bäddad säng. Men, det är väl klart att jag lyckas med andra saker 😉

Är du intresserad av att läsa boken, så finns den på Nextory, rabattkod Budgetmorsan ger dig 30 dagar gratis om du är ny användare/ registrerar en ny mejl – välj guldmedlem för att kunna lyssna på boken.

Kram Budgetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.