Nu jäklar har jag något att berätta för er! Jag har gjort champange! Så himlans häftigt! Och så himla enkelt! Receptet är faktiskt hittat i en gammal receptpärm här hemma, den är full av skatter. Jag har modifierat det lite utifrån vad vi har nu istället. Slutresultatet kan jag inte dela med mig av till er än, för det är inte färdigt. Men om ni vill hinna göra det till Midsommar, så måste jag slänga ut receptet till er redan nu.

receptet

1 kg rabarber
2 citroner (jag tog lite färdigpressad för det var det jag hade hemma)
6 dl strösocker
1/2 dl vitvinsvinäger (äppelcidervinäger går också bra)
3 liter vatten
2 vaniljstänger (jag tog sån där madagaskar vanilj för det hade jag hemma)

Skiva rabarberna, häll på alla ingredienserna i en stor kastrull som bör rymma minst 5 liter, och häll sedan på vattnet. Sätt på locket och låt det stå i sol-ljus varmt inomhus i tre dagar (jag hade mån-tors) för att sedan hälla upp på flaska (20 kr på Ikea om du inte har hemma, köp 4 st). Glöm inte att desinficera flaskorna, jag tog sprit och skaka runt i dom och sedan hällde jag ut spriten. Häll över i flaskorna, spara rabarbern och ät som dessert, jag vet dock inte om dom är alkoholhaltiga, så planera ingen körning! Men SÅ goda 😉
Sedan ska dom stå i sol-ljus varmt i tre dagar till, utan lock, men gärna med typ kaffefilter över så inga djur flyger ner. Om processen fungerar så ska du kunna se bubblorna i flaskan nu. Sätt då på locket och placera svalt och mörkt. Se till att pysa flaskorna lite då och då så dom inte exploderar om du inte har nya/bra flaskor. Efter en vecka är dom färdiga att dricka!

Ta tillvara på allt!

Glöm inte att spara rabarbern och ät som efterrätt det är verkligen hur gott som helst och det hjälper ju att bidra till zerowaste! Kommer du prova göra rabarberchampange? Jag tror att alkoholhalten kommer vara väldigt låg, runt en folköl kanske. Men för mig är det inte viktigt med hög alkoholhalt, jag tycker det känns så lyxigt att kunna sitta på midsommar med ett porlande rabarber”bubbel” glas som jag själv tillverkat av mina egna rabarber till en kostnad av 10 kr för 3 liter.

Glöm inte att följa mig på instagram

Kram Budgetmorsan

En reaktion på ”Rabarberchampange

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.