God middag. Mina korta fyra timmars arbetsdag är snart slut. Ja med företagen och det är snart tid för mig att ta lunch och sedan lite egentid med Nextory i lurarna. Boken ”som man bäddar” har precis släppts- en bok om hur man förändrar sitt egna tankesätt och kanske även världen. Den ska jag ”ge mig själv” tiden till att lyssna på idag. Det kommer bli värt det, jag känner det i hela kroppen. Tror tillochmed att det kommer bli en promenad. Solen skiner verkligen idag, jag känner hur den bränner mig i nacken när jag sitter här vid köksbordet, himlen är blå och det är helt vindstilla. Det blir shorts och linne idag. Två timmar, sedan ska jag till mitt arbete, mitt riktiga jobb, det som ger mig min inkomst idag (även om jag försöker göra Budgetmorsan och min skönhetssalong till min inkomst också). Där ska jag sedan vara till 8.30 imorgonbitti. Jag älskar detta arbetet väldigt mycket, jag mår bra där.

Men om vi skulle komma till ättikan

Ja klart att vi ska! Ättika är verkligen en bra grej! Man kan städa med den, ha den i sköljmedel, den tar bort lukter (sätt en skål med ättika där du vill ha bort lukten), du kan ha den som sköljmedel.
Dessvärre luktar ju ättika inte sådär speciellt gott…

Så därför brukar jag göra Citronättika så fort vi har använt citroner här hemma. Efter att saften är utpressad (den behöver inte vara det) så lägger jag citronen i min burk och slår över ättika. Sedan får det stå i 3 veckor med lock. Sedan är citronättikan klar och rätt koncentrerad i doften.

Vad används den till?

Ungefär 1/3 av vatten, citronättika och vanlig ättika, till mitt sköljmedel. Sen doserar jag ca 1/2dl per tvätt
Ungefär 1/2 vatten och 1/2 citronättika plus ca 5 droppar yes till min all-rengöring här hemma. När jag skriver all-rengöring så menar jag verkligen all-rengöring. Du kan tvätta det allra mesta med det, fönster, kök, toalett, utemöbler, dusch och ugn. Glöm dock inte mikrofiberduken, denna exceptionellt fantastiska kombination är svårslaget (speciellt till mina glasögon).

Vänta lite… till ugnen?

Japp, Börja med att hälla i ättikan i en sprayflaska eller som jag har, en spray på min ättiksflaska. Spraya sedan där det är smutsigt. Efter det så sätter du ugnen på 50 grader och låt den stå på i 20-30 minuter. Avsluta med att torka av smutsen med en fuktig trasa. Sitter det väldigt hårt på glaset, kan du använda spishällsskrapan där.

Vart hittar jag spray till ättikan?

IKEA! så himla bra! En sprayflaska för 5 kronor! Sprayen sätter jag på ättikan och flaskan, använder jag till sticklingar! Ja, såklart är det mycket bättre att ta en spray från en gammal använd rengöringsflaska, men om man inte har det. Så är ju detta skitbra!

Kram Budgetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.