Låt oss prata sparande en stund… Låt mig också säga att detta inlägget är till dig som redan har ett sparande, på ett vanligt sparkonto utan ränta, ett sparande som överstiger 50.000kr.

Att jag sparar i fonder och aktier är ju något jag brukar ta upp. Jag hade även ett sparkonto hos en annan bank än Avanza och min bank Nordea, för dom hade riktigt (nä nu överdrev jag)… dom hade ränta, men sedan sänkte dom sin ränta och jag blev putt och lämnade. Nu har jag hittat mitt nya hangaround för sparpengar som jag kan behöva ha tidigare än om 5 år (vilket är vad man ska tänka om man placerar pengarna i fonder eller aktier)..

Vänta lite ska bara upp och springa lite, min nya aktivitetsklocka berättar att jag suttit still för länge 😛 Så tillbaka, jag passade på att springa ut och vattna alla växter där ute. Dom börjar ta sig nu! 🙂

Vart var vi nu?

Jo sparkonto, jag har hittat ett sparkonto som ger 0,92 % i effektiv ränta

STOPP!!

Vad betyder egentligen effektiv ränta? Jo men såhär:
När du sparar pengar på ett sparkonto får du inte bara ränta på de pengar som du sätter in på kontot utan även ränta på dina räntepengar, du får alltså ränta på ränta. Det är ju detta jag pratar om när vi pratar fonder och aktier, men då rör det sig om min 4% istället för dessa 0,92 som det pratat om här. Det här gör att den effektiva sparräntan faktiskt blir högre än den årsränta som banken marknadsför sina sparkonton med och det är ju bra!

Tillbaka till sparkontot

Detta sparkontot är då helt utan avgifter, insättningsgaranti samt räntan på 0,92% du har tillgång via internetbank, du signar upp med bankid och du har överföringen inne på det konto du väljer på 2 bankdagar. Nackdelen är ju den att din första insättning måste vara på minst 50.000kr och det är mycket pengar, det är pengar som jag i nuläget inte har och det är faktiskt lite retligt att dom har den summan som ett krav även om jag förstår varför. Det som är positivt utöver alla dom fördelarna jag redan listat här ovan, är att du inte är bunden till något och när som helst kan ta ut dina pengar och avsluta kontot.

Men vem passar då detta kontot till?

Ja kort sagt alla som sitter på 50.000 kronor.
Men det har ju inte alla, eller jag skulle säga att det är väldigt många som inte alls har det så, det är faktiskt väldigt mycket pengar att sitta på. Men om du gör det – GRATTIS! Börja då spara här och nu med komplett bank speciellt om du sparar på ett konto utan ränta.
Sen passar det ju dig som sparar till husköp, renovering, bilköp, bröllop osv. Det passar helt enkelt dig som vet att du kommer behöva pengarna du sparar inom 5 år. Varför du ska spara på ett sådant här konto?  Ja främst för att du gratis får minst 500 kr per år, bara genom att ha ditt sparande här, istället för att ha det på ett vanligt sparkonto som ger dig 0 kronor på samma tid.

Komplettbank

Denna delen innehåller ett samarbete
med komplettbank.

Det är alltså hos komplettbank sparkontot som jag pratade om här ovan finns 🙂

Hos komplettbank kan du välja kreditkort som faktiskt är extremt fördelaktigt, den dagen jag skaffar nytt kreditkort, så blir det här. Varför är det fördelaktigt? Jo men dels är det gratis, så gratis att det är värt att säga upp ditt vanliga bankkort och spara ca 240kr om året på det. Kontouttagen är avgiftsfria, försäkringar är inkluderade, du väljer din pinkod själv OCH du får bonus på dina köp.

Så tjänar du bonus:
4% på alla köp hos Komplett.se
2% bonus på alla köp av varor på internet
1% bonus på övriga varuköp

Komplettbank har ju även sparkontot som jag pratade om här ovan så det behöver jag inte gå in på ytterligare.

Sedan arbetar dom med lån också men det är faktiskt inget jag har riktig koll på, men jag tänker att det inte är fel att berätta för er, lån från 10.000 kr med effektiv ränta( till bankens fördel här inte för din som i texten ovan där jag förklarade effektiv ränta) från 10,28%
Jag kan som sagt ingenting om lån, så jag vet inte om detta är en bra eller dålig grej, eftersom jag sällan – läs aldrig. Jämför lån och deras räntor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.