Det är en tidig morgon, en sån där morgon där man bara vill utbrista ”vilket väder det kommer bli idag” men det gör man inte. För man är trött, så himla trött. Barnen har vi klätt på, borstat hår och tänder, hunnit bråka med om varför man inte kan ha en till klänning på sig, under den man redan har på. När jag lämnar så tycker Lily att det är jobbigt, hon gråter och skriker, hon vill ju vara med mig. Jag vill vara med henne också, men idag måste jag jobba, sedan har vi en lång helg där vi kan mysa massvis. Men det hjälper inte, vad jag än berättar, hur jag än bemöter henne, så kan jag inte få henne glad, kan inte ens få henne ”icke gråtandes” så ännu en gång behöver jag lämna en gråtande flicka på förskolan. På en förskola som hon älskar, trivs på och där det finns pedagoger som ser henne och som är hennes trygghet när inte vi är nära, jag älskar pedagogen jag lämnade till idag. Båda flickorna är lämnade på förskolan nu, men jag var nästan hemma innan jag insåg att jag satt och sjöng med i ”kickar du så kickar jag” med PiddeP. Den stängdes av och jag fick lite lugn i kroppen också började jag tänka på, ja vad tänkte jag på egentligen? Antagligen ingenting utan jag njöt bara av tystnaden.

Sen kom jag hem och möttes av alla måsten i dörren, ja jag körde hem efter att jag lämnade barnen, för det är här min arbetsdag börjar, egentligen skulle jag skriva ett bra inspirerande inlägg till er idag om något helt annat, men det är inte rätt tid för det nu, så det gör jag inte. Min dag börjar här i röran. Den där klänningen som Lily inte fick ha på sig, den ligger på golvet slängt, vi har verkligen saker överallt.

Kaffe!

Tack gode gud för mig själv som var så otroligt förutseende så jag slängde på kaffet precis innan jag körde Lily och Zoey till förskolan. Ja, jag har börjat komma fram till att detta ska vara en sådan blogg ala 00-talet typ ”hej hej bloggen idag…”. Men med så mycket mer – är min tanke, jag tänker att det är här vi tar tag i världens alla problem, det är här jag är personlig och kanske till och med privat. Det börjar med att jag nämner mina små barn vid namn, jag heter Sanne, men det tror jag att jag skrivit innan. Dom stora barnens namn skriver jag om och när dom sagt att det är OK, vi har inte pratat om det ännu. Dom stora är ju faktiskt stora, den äldsta blir 18 år om 1,5 år. Den yngre blir 14 år i februari. Tänk att jag har varit med dom i så många år, dom är verkligen en del av mig.

Arbete!

Jag arbetar hemifrån, många gånger, iallafall varannan vecka, ojämna veckor. Jämna veckor är jag iväg på jobb i ca 50-70 h/v det är intensiva veckor, men det ger mig dom ojämna veckorna när jag har helt ledigt – från min tillsvidareanställning. Det är då jag sköter min salong, min bokföring, blogginlägg och planering. Samarbeten ska också skötas, för att om jag ska kunna hålla alla bollar i rullning så måste pengarna också rulla in och det gör dom inte. Mycket pga Corona nu. På Salongen i nuläget arbetar jag för att inte gå back, inte för att tjäna pengar, räkningarna ska betalas och jag är glad om jag får in dom pengarna som jag behöver för att täcka kostnaderna.

Spela in ett videoinlägg

Ja det är dagens arbetsuppgift här på bloggen, innan det är dags att åka till Salongen. Att spela in ett videoinlägg till er. Ämnet idag kommer vara ekonomi, min ekonomi. Vad tycker ni? Ska det vara ett inslag varje vecka? Ett videoinlägg med ämne ”of my choice”? Kommentera gärna vad ni tycker!

Kram Budgetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.