Min verklighet! Detta är så himla galet! Aldrig trodde väl jag att jag skulle våga ta steget till att (nästan) lämna min trygga lilla bubbla, att jag skulle våga bli egenföretagare. Det är verkligen helt orimligt, galet och fantastiskt roligt att jag vågade ta steget. Även om steget på något sätt nästan kändes som ett tvång, eftersom jag visste att jag måste bort, bort från där jag var, där nästan allt var infekterat och där jag mådde dåligt. En dålig placering på min tillsvidareanställning blev startskottet till att starta eget.

Inte kan väl jag?

Det är så vanligt, så lätt att förminska sig själv och sin egna kapacitet. Att inte tro på sig själv och att inte våga. Men alltså det är inte så svårt som det verkar, men såklart måste man sätta sig in i saker och ting, man måste vara intresserad och man måste vara villig att lära sig.
Jag visste ganska så tidigt att jag ville ha någon förening med mig, jag letade runt länge och det är faktiskt inte jätte längesedan jag valde vilken förening jag skulle välja.
Valet föll sig på.

Företagarna

I denna delen så finns det annonslänk till Företagarna

Valet att bli medlem i företagarna föll sig främst i att dom är väldigt starka i min hemkommun och jag har även senare förstått att dom är väldigt starka överallt. Men eftersom dom är så starka här, så såg jag det som ett fantastiskt tillfället att kunna nätverka, hitta nya kunder och följare men även möjligheten att kunna utvecklas och lära mig av alla dessa fantastiska entreprenörer som finns som medlemmar. Den största anledningen till att jag blev medlem när jag blev var för att de erbjöd en utbildning om hur man marknadsför sig med en enkel mobiltelefon och hur man gör bra reklamfilmer. Ni känner ju mig, förmåner och rabatter är viktigt för att jag ska bli intresserad 😉 Här är några av de fantastiska förmåner man får som medlem (Som jag tycker är bäst)!
* Alltid 10% rabatt på SJbiljetten
* 20% rabatt på Best Western Hotel
* Rabatt på elen hos Fortum (Både privat och för ditt företag)
* 20% Rabatt på Visma vid nytecknande.
*Rabatt på drivmedel hos OKQ8 och Circel K
* Massa utbildningar 

UTBILDNINGARNA

Genom att vara medlem i Företagarna så har man tillgång till en mängd utbildningar, alla med varierande innehåll och med varierande prissättning. Vissa ger tom Högskolepoäng. Du kan även välja att abonnera på deras portal för att få tillgång till ännu fler utbildningar, man får dessutom prova gratis i 7 dagar för att ”känna på det” hur det känns.

 

Juridisk rådgivning

Detta beskriver företagarna själva mycket bättre än jag så…

En vacker dag inser du att någon har försökt lura dig, eller att du borde läst igenom det där avtalet lite noggrannare. Då är det guld värt att kunna ringa till Företagarnas juridiska rådgivning. Vi får omkring 120 samtal per dag och guidar dig som medlem till rätt väg ur problemet!

  • Grundläggande telefonrådgivning ingår om du tecknar företagsmedlemskap eller blir kompanjonsmedlem till en nuvarande medlem
  • Behöver du mer hjälp (ex avtalsgranskning, rättsliga ärenden) får du det till mycket förmånligt pris
  • Du kan självklart ringa hur ofta och länge du vill
Detta gjorde att jag som relativt ny företagare kände mig lite tryggare i mitt val att bli medlem hos företagarna. För dom har min rygg dom vill att det ska bli bättre för oss företagare oavsett hur stora eller små vi är. Plus att man får en snygg skylt att stoltsera med 😉

Förändring

Företagarna strävar alltid till att få till bättre villkor och att livet som företagare ska kännas lite enklare och att våra rättigheter ska vara åtminstone i proportion med våra skyldigheter och såklart mer därtill. Jag ser mitt medlemskap hos företagarna som en försäkring och som ett fackförbund som finns för mig, oavsett vilken etikett mitt företag är. I nuläget driver företagarna 20 frågor, alla är varken intressanta eller relevanta för mig. MEN dom är det för mina med-medlemmar och det är viktigt för mig.

Men vad är då mitt företag?

Ja dels så är det min skönhetssalong, det var ju den som jag startade upp med, då för ett år sedan när allt kändes hemskt på jobb (och därför även hemma också). Men numera är ju Budgetmorsan också mitt företag och det är jag så enormt glad och stolt över, att alla ni som är här och läser, har gett mig insikten i att det jag gör är bra. Att ni är intresserade av det jag kan och det jag inte kan, att ni vill följa mig och att jag börjar kunna bygga upp mitt varumärke tack vare er. Detta är verkligen min dröm, min dröm om företagande som jag aldrig trodde kunde bli en verklighet. Men sanningen är den att…

Visst kan jag! 

Och det kan du också! Jag vill med detta inlägget inspirera er till att våga, våga förändra era liv om ni vantrivs, våga förändra er vardag, ert arbete. Hoppa ut i det okända och kör! För det finns inget bättre än när man, till slut, lyckas. För givetvis kommer man ramla och slå sig, skrapa sina knän, gråta lite, kasta sin hjälm och svära dyrt och heligt att man inte ska sätta sig på den jävla cykeln igen. Men sen gör man det. Och när man hittat balansen, så är det rätt gött att cykla 😉

Kram Budgetmorsan

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.