Betalt samarbete med trafiko.se

Så är det igång, det är alltså nu det börjar. Stora ungen får lov att köra och igår var hon och jag ute och körde tillsammans. Det var läskigt, imponerande, spännande och en enorm stolthet. Det var så himla häftigt för jag lät henne gasa upp till 40km/h och sedan när jag skrek ”stoooop” så skulle hon stanna ala panikbromsning – för sanningen är, ska jag åka med henne så ska hon fan kunna panikbromsa! 😛 Vi tränade även på att krypköra och att backa runt hörn. Hon var verkligen hur duktig som helst speciellt med tanke på att detta är grejer hon inte gjort med någon annan. Vi pratade väldigt mycket om Ekodriving vilket ligger mig varmt om hjärtat.

20200512_1557035786138714090484190.jpg

Handledarutbildning

För att få lov att köra privat så behöver både elev och handledare gå en utbildning, det är enbart godkända körskolor/utbildare som får lov att hålla i dessa kurser och det är även dom som direkt meddelar transportstyrelsen att man gått utbildningen så att man kan få hem intyget att man får lov att köra. Jag har varit lite seg i att komma iväg på min utbildning men nu är den som sagt gjord. Den kostar runt 400kr per deltagare det kände jag ändå var helt överkomligt faktiskt speciellt när denna kurs innebär att du kan köra med upp till 15 personer åt gången (du som handledare behöver inte gå kursen för varje elev utan din utbildning håller i 5 år)

20200509_1026454381505423184888191.jpg

Men så kommer alla körkortsfrågor.

Hur gör man i denna situationen? Varför är det så?
Hur gör du här och man blir lite ställd, ja hur gör jag där? Helt plötsligt börjar man analysera sönder sin egna bilkörning. Nu när jag kör själv så kör jag i steg, jag förklarar och funderar över allt jag gör.

Jag har hittat en sida trafiko.se som har ett teoripaket där eleven kan träna på all teori, vilket jag tycker verkar superbra så det köpte jag, för jag ska inte bara köra med stora ungen. Jag ska köra med en ännu större unge, min systerson och ju mer förberedda vi är desto enklare (och billigare) blir körkorten att ta. Och alla körkortsfrågor kan bli besvarade på ett korrekt sätt utan mina ”såhär gör jag” som regler, utan dom blir istället hacks och komplement till vad körkortsboken säger.

Innehållet i Teroripaketet

✓ Körkortsboken 2020
✓ Körkortsfrågor online
✓ Teorilektioner online
✓ Klara-provet-garanti — Alltså Huuur BRA?

Detta paket kommer även att bli ett enormt bra hjälpmedel för mig, i min roll som handledare. Jag har ju råkat lova min systerdotters man att köra med honom också, så när han får tummen ur, så är det honom jag ska köra med också. Det är alltså tre personer som jag ska undervisa i hur man kör säkert. Tre personer som jag på något litet vis har ansvar för. Detta måste bli bra!

Har ni börjat köra med någon i er familj? Hur mycket kostade körkortet. Jag har en liten dröm om att kunna hålla nere kostnaden och att inget kort ska kosta mer än 20.000 kr. Jag undrar om det är rimligt.

Kram Budgetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.