Hej!

Nu börjar det bli tid att få ut alla växter i trädgården (Och förodla lite saker till här inne). Mannen ser verkligen fram emot att bli av med mitt odlingsbord, well… tji fick han 🙂

Få ut sådden

Jag har extremt mycket plantor som blivit stora, speciellt – gurka, squash och vattenmelon. Dom behöver verkligen komma till större och egna kärl nu, även majs och aubergine börjar hojta, mina två kronärtskockor skulle också må bra av att komma ut nu, men dom ska inte in i växthuset, så jag hoppas jag inte tar död på dom om det skulle vara så att det kommer någon frostnatt…

Skapa dom bästa förutsättningarna

Jag behöver göra klättermöjligheter för gurkor och vattenmelon i växthuset, även stöttor till mina tomater. Så det ska vi åka iväg och köpa material till snart. Det är lite kul för att odla i växthuset, blir lite som en balkongodling och det gör ju att alla ni som bor i lägenhet med balkong, borde kunna följa allt jag gör och hitta inspiration, eller kanske tom ge mig tips.
Nu på morgonen har jag försökt att organisera allt här hemma, jag har fixat med hinkar (vi har bestämt att första året på växthus är ett känna efter år, innan vi bygger något permanent. Jag har tagit hand om min chokladdahlia och en hortensia som jag faktiskt köpte på IKEA.

20200508_0945483063037569416950505.jpg
Vårt fina växthus i betalt samarbete med Odla.nu

 

Bin!

Jag måste få hem lite mer bin, eller rättaresagt jag vill ha bin där jag vill ha dom, just nu har det flyttat in en hel drös i vårt garagetak, jag måste verkligen kolla upp om dom gör skada där. Men oavsett så vill jag ju ha bina vid min odling så nu är det hög tid att införskaffa diverse insektshotell så att bin och andra härliga insekter vill bo hos oss! Behöver även skaffa vattnare till dom.

Potatis

Jag har satt lite potatis i hinkar redan, men skulle vilja ha lite till, så nu medans mannen sitter med sin dator och arbetar lite – på sin lediga dag,, så ska jag sticka iväg och köpa sättpotatis på PeriViken 🙂 Lyx att bo så nära en så erkänd och framförallt bra potatisskola.

Kram Budgetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.