Hej på er!

Jag hoppas att ni mår bra, jag mår helt ok idag. Har varit helt utslagen i 3 dygn. Inte kunnat/velat äta, bara sovit en massa, knappt pratat för att det gjorde så ont i halsen.
Jag levde på strepsil och paracetamol typ. Och honungste, honungste var riktigt behagligt att dricka. Det verkar som att alla har/är sjuka just nu? Min man har varit lika sjuk som jag och dom stora har också varit dåliga, men hemma hos sin mamma. Våra små har som tur är inte blivit sjuka igen, än.

Feberhallucination

Eller jo, vår yngsta fick natten till lördagen galet hög feber, så hög feber att hela hon var röd som en kräfta och någon febernedsättning ville hon inte ha. Tills hon började skrika och klamra sig fast vid mig helt hysteriskt skrikande om att jag skulle ta bort dom. Jag hade såklart ingen aning om vilka dom som hon pratade om…
-Mamma ta bort spindlarna, neeej dom får inte komma hit mamma, neej.
– Vad är det där mamma, det där, där i taket, varför händer det.
Hon såg taket krackelera av en stor spricka och ut kom spindlar som enligt henne var typ lika stora som hon själv (alltså typ 92cm) stackars unge då hade jag också haft panik…
Jag försökte förklara för henne att även om hon ser spindlarna så kommer dom inte att kunna ta henne, för jag var där – vad ska man liksom säga?
Hon börjar skrika igen, klättra upp på mig och skriker.
-Varför är där en orm där mamma, ta bort ormen!
Jag förklarade att jag inte riktigt såg var ormen var, men jag lovade henne att om hon tog medicinen så skulle både spindlar och ormar försvinna, så till slut gick hon med på att ta medicinen som Mannen hämtat. Och som tur är försvann feber, hallucinationer och rodnad med den.
Men hon mindes det dagen efter och pratade mycket om det som hade hänt.

Viktigt att ta henne på allvar

Hon är 3 år, det som hände i helgen är verkligheten för henne, hon minns det hon såg och hon är precis lika säker på att det har hänt, som jag är på att det inte har hänt – Alltså spindlar och ormar. Jag pratar med henne och förklarar, vi pratar om att det känns som att det hände men att mamma och pappa inte såg det hon såg, att hon såg det för att hon fick så hög feber så att febern busade med henne. Men att det måste varit läskigt att se så stora spindlar i sovrummet, där ska ju inte dom vara. Är du rädd för spindlar? Nä spindlar är ju snälla, men i sovrummet ska dom inte vara.

Tacksamhet att det alltid finns hemma

Jag är så glad över att vi alltid har medicin hemma, vi har kanske tom lite överdrivna mängder av paracetamol och ibuprofen. Inte nödvändigtvis för att vi använder mycket, utan för att det ska finnas, fy för om vi inte hade kunnat sänka hennes feber i helgen. Då hade det varit katastrof för henne. Jag brukar alltid bunkra på när jag hittar billigt på nätet, för oftast är det billigast att köpa via datorn och ofta så kan man hitta rabattkoder.

rabatter på apotek som budgetmorsan erbjuder just nu

Detta är ju ett litet annorlunda inlägg mot vad jag brukar ha, så får väl slänga in lite rabatter så det känns lite mer som ni kommit rätt 😉
Just nu får man 15% rabatt hos Apohem med kod APO15 (gäller ihop med att du klickar på min länk och vid köp över 350 kr)
Man får 25% rabatt på Apoteket som ny kund med koden nykund (gäller ihop med att du klickar på min länk och vid köp över 300kr.

Har ditt barn varit med om feberhallucination?

Är det vanligt? Jag har aldrig hört talas om det innan, men så fort hon började så förstod jag ändå vad det var som hände. Så himla konstig känsla att inte kunna se det hon ser. Men sådan himla mäktig känsla att märka hur trygg hon blir bara hon får vara nära och man viskar till henne att man ska skydda henne. Hur detta lilla barnen fullständigt och med hela sitt hjärta litar på en. Den kärleken är obeskrivlig.

Kram Budgetmorsan

En reaktion på ”Förkylning deluxe

  1. stackars liten, det låter ju jätteläskigt! har hört om att det finns men aldrig att ngn verkligen drabbats av sådana hallucinationer. Min dotter fick feberkramper och det räckte för att förkorta livet på mig…
    krya på er!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.