Mannen ringer mig och är överlycklig i telefonen. Whiteaway har ringt honom och berättat att dom inte kan leverera vår beställda torktumlare.

Så istället för att få vår torktumlare som vi köpte för 7.627 kr (Värd 8.291kr), så får vi nu Denna, som alltså är värd 9.099 kr om vi betalar en ”mellanskillnad” på 200 kr, alltså 7.827kr.

8 procents rabatt

När vi gjorde vår ursprungsbeställning så fick vi 8% rabatt genom att använda rabattkoden SPARA8.
Och allt som oftast har dom extremt bra erbjudande och dom är alltid det billigaste alternativet när jag tittat runt.

viktigt med miljösnälla alternativ

För oss (mig) är det viktigt att det är så miljösnällt som möjligt, ofta så går det dessutom hand i hand med att det blir billigare i slutänden, vilket jag tycker är en winwinsituation 🙂
Förhoppningsvis får vi ner kostnaden per torktumling lite också, minns ni mitt inlägg om vad en torktumling kostade?

View this post on Instagram

Vi går till tvättstugan och ser vad vi skulle kunna spara där. Dom sparade kronorna är uträknat på 5maskiner/vecka. •Centrifugera mera. Om du ställer in centrifugen på ett högre varvantal slipper du torka kläderna lika länge. En liter vatten som försvinner i centrifugen istället för i en eldriven tork sparar dig en krona> 5*52= 260kr vilket blir 2600kr på 10 år. •Tvätta kallare. Kläder som inte är jättesmutsiga blir lika rena även om du sänker tvättemperaturen med 10 grader mot rekommenderat. Det blir några ören per tvätt med det är energisnällt. •Rengör tumlarens filter ofta. Bäst är som sagt att inte använda torktumlaren alls, men det går inte alltid ihop med verkligheten. Särskilt om du bor i lägenhet. Rengör filtret i tumlaren ofta eller skaka plaggen och häng upp dem på tork inomhus så minskar du också behovet av strykning. •Torka kläderna utomhus. Det tar lite längre tid än i tumlaren, men det minskar slitaget på kläderna och påverkar inte miljön. Och så luktar det gott! Det går utmärkt att torka kläderna inhomhus också om plats finns. Visste du att: •Det går åt dubbelt så mycket el att torka i torkskåp som att torktumla? •En tvättmaskin som är fylld till hälften förbrukar nästan lika mycket energi som en fylld maskin. Här kan man alltså spara en del kronor på ett år. Låt oss säga att vi kör 40 halva maskiner om året, gör vi om dom till hela så är det 20kr. Inga enorma besparingar, men det är ändå en sparad krona. •Tumlaren drar upp till fyra gånger så mycket el som en tvättmaskin, eftersom luften värms under hela torkprogrammet. Torkskåpet drar ännu mer el. Tänk därför på centrifugeringen 🤗 att torktumla kostar ca 6kr per maskin. 30*52 = 1560kr på att sluta torktumla på ett år. •Slutar du dessutom att använda tvättmedel och/eller sköljmedel och börjar använda såpa och ättika istället så sparar du ca 1kr per tvätt (räknat på att tvättmedel/sköljmedel kostar 1.30kr/tvätt) = 260kr Så vad kan vi spara nu då på ett år i tvättstugan? 260+1560+20+260=2000kr/år alltså 20.000kr på 10år. Har du fler spartips i tvättstugan? #sparuari

A post shared by Sanne Ek➡️ EKOᑎOᗰI&ᕼåᒪᒪᗷᗩᖇᕼET (@budgetmorsan) on

Vi skulle ändå avbeställt den vi köpte…

…eftersom leveranstiden var 2 månader – jag missade det när jag beställde.
Så nu får vi vår torktumlare om ca 5 arbetsdagar, plus en uppgraderad (och snyggare) version, den drar lite mer kWh/år och det antar jag beror på att där är en glaslucka istället för en täckt(?), men det är rena spekulationer för 200 kr mer.

Vi sparade 800 kr utan att behöva göra något alls.

Hade vi avbeställt och beställt om, så hade vi behövt betala ca 1000 kr mer istället för dom 200kr så jag är absolut nöjd, men mest nöjd är jag över att vi får den så mycket tidigare!
Förra gången vi beställde så gjorde vi för att köpa ny kyl/frys och diskmaskin. Då var kylen en 2:a sorteringsvara då den tydligen hade varit ett visningex, men löftet var att den var i nyskick. Vi blev kontaktade och meddelade att den inte alls var i så bra skick som dom utgett och därför fick vi en helt ny utan extra kostnad. Så även OM det har klabbat, så är det aldrig något som vi direkt varit medvetna om, utan dom löser det direkt åt oss. Vilket jag tycker är galet bra kundservice!

Kram Budgetmorsan

Psst detta inlägget är inte sponsrat, men innehåller affiliatelänkar