Inlägget innehåller affiliatelänk till Citygross

Förra veckan fick jag för mig att handla på Citygross hemsida, jag hade sett så många erbjudande matkassar och liknande att jag blev nyfiken.
Jag valde att köpa Familjekassen för 2 personer, av den enkla anledningen att vi är Lilla familjen denna veckan, jag äter så lite till följd av min gastric sleeve operation och oftast så brukar en vuxen portion vara tillräcklig för mig och dom två små att dela på.
Det var så himla skönt att inte behöva gå inom affären och handla, utan att bara lyfta på en lur och säga att man var på plats och ville hämta sin mat – såååå guld!
Klicka här för att komma till citygross hemsida.

Matkassar som fanns att välja på var:

  • Klassisk – lättlagade klassiska maträtter på 30-40 min som passar alla familjer.
  • ViktVäktarnas – recept framtagna enligt ViktVäktarnas program och som lätt kan anpassas för hela familjen.
  • Bamses Barnkasse – nyttiga färskvaror, roligt pyssel i receptfoldern och 4 snabba middagar som barn gillar.
  • Ekologisk – innehåller största möjliga andel ekologiska råvaror (minst 75 %).
  • Vegetarisk  – för den som vill leva livet lite grönare.
  • Special – utan fläskkött.
  • Laktos- och glutenfria alternativ för de som vill ha eller behöver specialanpassad kost. 
  • Säsongs-/temabaserade matkassar, inkl. påsk, sommar, jul och nyår.

Rabattkoder

Jag kollade runt och hittade rabattkoden som gav 100kr rabatt på matkasse ”PROVMK100” jag hittade även att man kunde få återbäring på 75 kr, men om man ville ha dom 75 kronorna så kunde man inte använda rabattkoden, vilket innebar att rabattkoden var mest förmånlig i detta fallet!

10 middagar för 399kr

Här är det en ganska så dyr portionskostnad på 39,9 kr och det är inte riktigt förenligt med mig, portionsstorleken är stor enligt mitt tycke och med en knäckemacka så hade det faktiskt kunnat bli en lunchlåda till mannen på jobb också. Vilket då får ner portionskostnaden till 27 kronor.
MEN detta är färsk mat rakt igenom, inget fryst, produkterna är svenska och det fanns verkligen Inget utrymme för svinn! Vilket jag tycker är underbart!
FRAMFÖRALLT så slipper jag tänka, jag följer de enormt enkla recepten, det är snabb och enkel mat som mina flickor på 3 och 4,5 år kan vara med i, utan större frustration från mig 😉

Utvärdering

Maten är god och fräsch, jag hittar nya användsområden för olika produkter och jag känner en himla inspiration för matlagningen, vilket är enormt roligt! Det kommer verkligen underlätta för mitt vanliga ”staycheap” tänk.
Jag tycker att det har varit extremt roligt att prova på faktiskt, det är inget jag kommer fortsätta med var vecka, inte varannan heller för den delen. Men då och då för inspiration – Absolut
Jag tycker att det är extremt smart att man via hemsidan kan se hur kommande veckors recept ser ut och därifrån välja om man vill köpa en vecka eller inte.
Sen slapp jag gå in i affären! Det var verkligen GULD, jag hade valt att shoppa via deras hemsida också vilket innebar inga impulsköp och det gjorde ju handlingen ännu billigare! Däremot tycker jag att det hade varit bra om Citygross hade ett ännu bättre tänk kring hållbarhet, jag fick en bit ingefära som var inplastad, i recepten så var där utrymme att lägga till tex, ”lägg ner morots- och Broccoliresterna från sallad med potatisen och låt det koka upp tillsammans för att ta tillvara på resterna, använd resterna från smöret du stekta fisken i mosen” på så vis hade det varit en galet hållbar matpåse (det blev det ju ändå eftersom jag gjorde så, men bra hade det varit om alla fick tipsen om att göra det!)

Vem passar det till?
Alltså jag tänker att denna kassen, till ett singelhushåll hade varit guld att beställa typ varannan vecka!
En matkostnad på runt 1500kr i månaden och du slipper fundera märkbart på vad du ska äta, samtidigt som där är utrymme för att köpa egen mat vissa dagar i veckan. Hade jag bott själv så hade jag absolut valt att göra såhär! Framförallt så tror jag att matlagningen blir roligare. Prova matkasse genom att klicka här

Varför gör jag affiliateinlägg?
Dels så tycker jag att det är fint att jag kan tjäna lite pengar på det jag gör och att det är bättre att min hemsida är fylld av reklam som jag ”äger” än att andra tjänar pengar på mig.

Men framförallt så är det för att jag vill dela med mig av bra saker, eller saker som jag testat. Jag lovar att i alla samarbeten jag gör, så kommer jag att vara transparent och jag kommer alltid att säga vad jag tycker om tänker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.