Både för miljön och din plånbok. – Innehåller annonsbild från Fortum

Vi har Fortum här hemma, det var snart tid för mig att börja förhandla om på nytt med dom igen, när dom ringde och gjorde det själv, det gillar jag! När dom ringer och möter våra behov, att det inte enbart är nya kunder som får rabatt utan även vi ”gamla”, det visar på god kundkontakt.
Vi vill inte ha något annat elbolag. Det som är viktigt för oss är att företaget vi köper el från är #klimatsnälla och det är Fortum. Dessutom är dom det billigaste alternativet för oss om man kollar runt lite, men som sagt, oavsett så vill vi inte ha något annat eftersom vi tycker om dom, det har aldrig varit några problem att förhandla om priserna när det behövts, även om förhandling har behövt äga rum 😉 Förra året lyckades jag förhandla ner priserna med 700kr under ett år, vi hade ett gammalt elavtal som bara fortlöpte och ingen hade rört i det på många år. Det är viktigt att alltid kontrollera och jämföra sina priser och abonnemang, för även om det man har är bra, så kan det nästan alltid bli bättre.

Vårt mål är att gå mot ett energisystem med låga koldioxidutsläpp och optimal resurseffektivitet.

Fortum.se

Fortum har ett miljöpaket, här är en sådan enkel sak att kunna påverka utan att man tänker på det och det tycker jag om, jag gör något bra för miljön samtidigt som jag betalar min el. Hur bra är inte det? Jag tycker att det är fantastiskt jäkla bra! Jag kan vara ganska så snål när det gäller att skänka pengar och liknande, mest för att jag inte litar på att mina pengar går dit det sägs, men här skänks ju 100 kr till håll Sverige rent när man tecknar miljöpaketet, det är ”bara” en engångssumma, men det är ändå en engångssumma som jag annars inte hade skänkt.

I Miljöpaketet ingår också kostnadsfri energirådgivning som hjälper dig att optimera din elanvändning i bostaden eller fritidshuset. Det är hur enkelt som helst. Lyft bara på luren till kundservice och boka en tid. På utsatt klockslag ringer en av våra duktiga energiexperter upp dig och tillsammans går ni igenom hur du och ditt hushåll använder el och hur du kan göra dig av med de värsta energibovarna på ett smidigt sätt. 

Fortum.se

Alltså kan man vara miljövän SAMTIDIGT som du får rådgivning om hur du på bästa vis håller nere dina kostnader (och såklart elförbrukningen). All el från Fortum kommer från förnybar energi och det är för mig viktigt, men viktigast är fortfarande allt dom gör för att bli bättre och det är det som är viktigt för mig.

Erbjudandet dom ringde och gav oss, innebar ett sparande på 474 kr plus ett lägstpris garanti. Vilket ändå känns helt ok, eftersom dom matchar om vi hittar ett billigare alternativ. Det är ju inte riktigt lika bra som att bli ny kund på nytt, men det får väl hålla tänker jag 😉

34.216kr var vårt sparande och tackvare elavtalet är det 34.690 kronor, om vi inte hittar ett billigare alternativ någonstans 😉 Sakta men säkert så dras våra kostnader ner och målet mot ett bättre sparande och våra 250.000 kr innan 2020 är slut närmar sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.