Så var det 2020, året då jag fyller 30 år. Det är inget jag tänkt att fira, att bli äldre är egentligen inget jag längtar till. Men så såg jag cancergalan igår, där det var en kvinna som sa något liknande det här – nu firar jag var dag och varje födelsedag, för även om jag egentligen inte vill bli äldre, så finns det verkligen inget bättre alternativ. Och det fastnade verkligen i mig, det finns ju verkligen inget bättre alternativ till att bli äldre. Så det är kanske dags att börja leva. Det tänker jag göra nu, jag tänker börja leva som om morgondagen inte fanns, men jag kommer planera för att leva i 60 år till! Och dom 60 åren ska bli dom bästa i mitt liv!

Ni som följer mig på instagram, vilket verkligen är där ni kanske får dom bästa och snabbaste vardagstipsen, ni vet att vi har en tight matbudget just nu. Ni vet inte orsaken. Orsaken är att jag har inga pengar. Jag var sjukskriven i en månad och det påverkar verkligen ekonomin negativt. Jag hade dessutom fallit ur allt vad budgetmorsan tänk är, förutom sparandet, för sparat har jag gjort, men dom pengarna vill jag ju inte röra. Jag kunde inte jobba på mitt vanliga jobb – men räkningarna fortsatte komma, jag kunde inte jobba med mitt företag, men räkningarna fortsatte komma. Så just nu är det väldigt dåligt med pengar. Jag har flera större räkningar, som ännu inte är betalade, jag har behövt att fördröja vissa räkningar och jag har behövt ta av det sparkonto jag har som jag kan röra.

Men nu är det 2020, jag har mål, ganska så stora ekonomiska mål. Jag ska spara så jag (vi) har minst 250.000kr på avanza. Men framförallt så ska jag landa i min ekonomi.

Jag kommer byta arbetsplats vilket kommer ge mig väldigt mycket mer frihet – som kan användas till företaget – jag kommer gå en till utbildning och ta in en ny behandling i salongen alltså sammanlagt två. Så alltså är det frihet, men inte ledighet.

2020 är året då jag ska hitta lugnet, tiden, energin och glädjen i livet i min familj och i allt jag har. Jag ska börja fortsätta min resa mot ett mer hållbartliv där allt håller varandra i handen och jag ska lära mig att ”Släppa det”. Just meningen Släpp det ska bli mitt nya ledord i livet.

Varför skriver jag allt detta? Varför här och inte på instagram. Ja dels för att det finns inte plats på instagram. Dels för att jag ändå vill dela verkligheten och inte bara ytan och dels för att jag behöver skriva det, inte för er skull. Utan för min.

Välkommen till ett nytt år på budgetmorsan. Detta kommer bli bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.