Jag började för typ 5 år sedan intressera mig att att odla. Det blev lite jordgubbar och typ tomater om jag minns rätt. Sen har intresset ökat i takt med att trädgården blivit större, jag odlade mer olika sorters grönsaker och jag odlar i större mängd.

Konsten att ha tålamod

Jag har absolut INGET tålamod, jag odlar och förstår inte varför jag inte kan skörda veckan där på. Sommaren har inte ens börjat på riktigt och jag tycker att jag borde fått minst 2 rundor av skörd redan. Nu har jag ju det till viss del, min vintersådd är ju helt outstanding och har sallad som bara den och under bädden så växer där morötter, mina rädisor ser ut som om dom gått på anabola och jordgubbarna börjar få färg. Tomatplantan ger frukt och dom andra plantorna ska snart ut också.

Sallat, ärtskott, gräslök och purjolök skördat ute ifrån trädgården!
Jordgubbarna börjat titta fram och mogna! Galet och roligt!
Min vintersådd har verkligen exploderat totalt! Här plockar jag sallat, Sallad och spenat dagligen!
I mitt lilla pallkrageväxthus mår tomaten bra och har redan börjat ge frukt.
Min hydroponiska odling ger verkligen skörd, men jag har inte vågat plocka riktigt ännu!

Vad jag odlar

Röd och grön Chili
Paprika
Jalapeno
(Jag har ingen aning med chilifrukterna)
Sallat (massa)
Sallad (massa)
Sparris (3 plantor)
Mangold (10 st)
Aubergin (6 st)
Squash (1 st)
Gurka (3 olika sorter 1 av var)
Melon (1 planta)
Pumpa ( 2 eller 3 plantor)
Tomater(hur många olika sorters som helst)
Basilika (Inte tillräckligt)
Grönkål
Spetskål
Palmkål
Brysselkål
Broccoli
Blomkål
(Jag har ingen aningen om mängd av någon av kålen)
Potatis (ca 15 sättpotatisar)
Jordgubbar( ca 25 plantor, olika sorter)
Smultron (i min sommarblomsterpallkrage)
Rabarber (i en hink)
Sparrissallat (har sått typ 6 st men inte en aning hur det kommer gå)
Ruccola ( 10 plantor)
Solros (5 st)
Majs (6 st frösådd på friland)
Rädisa (lite överallt)
Morot (i vinterbädden och i barnens krage)
Sockerärtor (sår det överallt)
Sojabönor (har nog inte sått det ännu)
Dill (frösådd iår så vet inte riktigt)
Persilja (En planta)
Mynta (ser det som ogräs)
Salvia (en stor planta)
Citronmeliss (en planta)
Spenat ( i vintersådden)
Piplök (massa)
Gräslök (massa)
Vitlök 4 st lökar
Gullök (frö sådd så ingen aning)
Ramslök (4 plantor)
Blåbär ( 4 buskar)
Allåkerbär (4 buskar)
Jösses och jag som tyckte att jag inte odlade så mycket! Hur ska detta gå?! Så himla spännande! Allt detta är småskaligt och inget vi direkt blir självförsörjande på detta året. Men förhoppningsvis så lär jag mig så pass mycket att jag kan, om kanske 3 år vara självförsörjande på en stor andel av dom grönsakerna som vi odlar. Det hade varit häftigt. Det är inte så himla stor yta som jag odlar på. Jag var ute och kollade nu och insåg att jag hade ännu lite mer 😀 Följande finns också.
Purjolök (säkert 20-30 lökar)
Fänkål (Säkert 20 plantor)
Romansallat (säkert 10 plantor)
Timjan (2 plantor)
Rosmarin (en planta)
Dragon (en planta)Jordgubbsplantorna på armeringsjärn, kryddland och vintersådd
Olika sorters blåbär och allåkerbär
Solros, fänkål, gurka, melon och majs tror även auberigin 🙂
Hälften av potatisplantorna odlar jag i spannar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.