Vi måste komma tillbaka till vår matbudget. Livet har verkligen drivit mig ifrån matbudget, kostnadseffektivisering och det hållbara livet. Jag vill tillbaka! Så Juni månads utmaning blir att vår matbudget är 500kr i veckan, alltså 2000kr för hela vår familj i månaden. Det borde vi verkligen klara av!
Inte bara under Juli månad borde vi klara detta, utan detta ska nog vara under hela den del min man är föräldraledig i sommar, alltså Juni, Juli och Augusti. Dock behöver vi ju få göra utsvängningar när vi åker på semester, det är ju en stor del till varför vi vill dra ner på kostnaderna.
På detta vis kommer våra sommarkostnader under våra semestrar inte bli dyrare än vad vi vanligtvis har utgifter för under en månad.

Vad ska vi göra i sommar?

Vi har Husvagn, så direkt efter midsommarhelgen ska vi åka iväg och campa i Karlskrona hela familjen i en vecka. Sedan ska vi hem så jag kan jobba två heldagar och därefter åker vi till ALV med dom små barnen och min mamma över helgen. Därefter åker jag och min man direkt till Göteborg och Metallica (Min födelsedagspresent till mannen förra året).
Detta skulle vara billigare semesteralternativ, det skulle vara lite mer miljövänliga och det skulle vara mycket fokus på hemester. Men alltså det hade ju nästan blivit billigare att ta en sista minuten utomlands i 3 veckor! Bensinen är uppe på 17kr/l och även om vi kommer vara 5-6 personer som åker i vår bil när vi både åker till Karlskrona och ALV så är det fortfarande en dyr peng per person bara på transporten. Så därför så är detta det vi kommer göra i sommar, sen kommer vi cykla, åka på picknick, till nya lekplatser och skogar. Mina barn och jag kallar det för att vi åker på äventyr, för det blir så mycket roligare.

Vilka är era bästa Semestertips?

Kram Budgetmorsan

2 reaktioner på ”SommarAktiviteter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.