Delar av detta inlägget innehåller annonslänk till komplett bank

Det har ställts lite frågor om vilket Kreditkort jag använder och jag använder Everdydaycard, jag är helt ok nöjd med att ha dom, det funkar. Men det är sålänge kortet är gratis (vilket är i 1 år sedan kommer det en månadskostnad som kortet INTE är värt). När mitt Gratis år är över så kommer jag gå över till Kompletts kreditkort ( är du nyfiken på deras kreditkort klicka på länken och bilda din egna uppfattning)
Orsaker till varför jag kommer byta till Komplett är följande:
*ingen årsavgift
*fria uttag
*1-4% bonus/cashback

Hur man använder ett Kreditkort så effektivt som möjligt.

Först och främst. Sätt/välj inte en högre kredit än vad du har pengar till. Det är aldrig smart. För det andra, handla aldrig mer än vad du har råd med. För det tredje, betala in vad du handlat för mellan den 25:e och den 25:e var månad oavsett vad fakturan säger, på detta viset lever du inte över dina tillgångar.
Egentligen är det precis såhär enkelt att ha ett kreditkort. Ett kreditkort är gratis så länge du inte nyttjar avbetalningen (precis som tex klarna).
Jag har varit en väldig motståndare till kreditkort förr. Men nu när jag känner att jag kan hantera min egna ekonomi så kan jag också hantera ett kreditkort. Många kreditkort kan man även sätta in pengar i förväg på.
Jag har kommit till den punkten där jag är ganska inne på att säga upp mitt vanliga kontokort och enbart använda kreditkort, när jag gör det så kommer jag att gå över till Kompletts kreditkort.
Värt att tänka på dock, är att din kreditvärdighet minskas lite om du lever på krediten och inte sätter in pengarna direkt.

Orsaker till att jag väljer Kreditkort

 Cashback! Det är den absoluta anledningen till att jag väljer Kreditkort! Jag älskar det faktum att jag kan handla på en Hemsida och att jag då går via refunder och där får jag cashback om butiken är kopplad till refunder, sedan handlar jag vad jag ska, ofta har jag letat upp en rabattkod till just den butiken också. Därefter så betalar jag med mitt kreditkort och då får jag en % cashback också! Om du håller koll på läget och vilka rabattkoder som finns och kommer ihåg att använda din refunder när du ändå ska handla, då kan du verkligen spara in en hel del pengar! Jag gillar verkligen refunder och om du blir medlem via länken får du 50kr i välkomstbonus och jag får 50 kr i värvningsbonus om du signar upp dig via länken vi får båda vår bonus efter att du gjort ditt första köp som överstiger 100kr.
Om du tänker skaffar kreditkort för att köpa saker du egentligen inte har råd med, då är du helt ute och cyklar, du kommer inte tjäna på det och det kommer bli en dyr historia. Det är INTE värt det. Har du inte råd att handla för dina ”pengar i fickan” så har du inte råd att handla med kreditkortet iheller. I början brände kreditkortet ordentligt i min ficka och jag köpte absolut över mina tillgångar och det var otroligt psykiskt påfrestande, jag mådde lite som dom i lyxfällan – även om jag inte ens var närheten av deras skulder, vi snackar 3000kr här XD
Justed! Vissa påstår att man inte får cashback hos refunder om man är kund sedan tidigare eller om man använder en rabattkod – det är kanske så, MEN jag har ALDRIG upplevt det. Så det jag kan säga är att man får testa och hoppas.
Jag lyckades tex köpa en årsprenumeration av glossybox för 960 kr tack vare refunder och rabattkoder.

Puss och Kram Budgetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.