Detta året kör jag med månadsutmaningar, istället för nyårslöften. Det blir liksom lite enklare och lite roligare. Nu i Mars månad utmanade jag mina följare att sänka sina matkostnader med 33% själv så slog jag till med att ha en matbudget på 640 kr. Den sprack med 237kr även om månaden inte är klar ännu, så är den det i vår budgetutmaning. Med magsjuka i 2 veckor så blev det att köpa det barnen och vi är sugna på, så jag failade. Men ändå grymt stolt över hur mycket jag klarade av att trolla med maten och hur mycket mer jag uppskattar bra råvaror!

Men nu till nästa månads utmaning!

Det är hög tid för oss att lära oss mer om vår ekonomi. Därför ska vi göra en budget. Men inte en i förväg, utan en under tiden budget. Varje inköp ska in alla räkningar och utgifter, allt sparande och avbetalande allt ska dokumenteras. För att du till den 25/4 ska ha full koll på vart dina pengar tar vägen!

För tydliggörande du har säkert inte alla eller så har du fler eller annorlunda poster än vad jag har valt att ta med som exempel, jag har kanske tom råkat glömma någon viktig post och då skyller jag faktiskt med gott samvete på magsjukan som vi har här hemma sedan 2(!!!!) Veckor tillbaka.

Jag har beslutat att vi i vår familj kör budget från lön till lön. Jag har alltid kört månad innan, men det har alltid känts fel av någon anledning så därför har jag valt att göra på detta viset! 👌 Jag har funderat mycket över det men jag tror helt enkelt att detta är en smaksak!

Vill du ha excelfilen klicka här ❤
Budgetmorsans budget enkel variant

Kram Budgetmorsan

7 reaktioner på ”Månadens utmaning

  1. Hej!
    Är väldigt nyfiken och intresserad av detta då vi själva vrider och vänder på oss för att hålla kostnader nere. Tycker du sätter jätte bra och tydliga mål.. Synd att jag inte hittade dig tidigare. Kommer köra fin förra månadens mål denna månaden med sänkning av 33% på maten… Kanonbra 👌
    Skicka mig gärna filerna, jätte peppad på detta. Har en gammal gård att renovera och vill likt dig starta eget så jag tycker detta är superkul 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.