Kan du sänka dina matkostnader med 33% under mars månad? Det fick mina följare på instagram som fråga, sedan utmanade jag dom att göra det.

Vi i vår familj ska hålla en matbudget på 640kr under mars månad (25/2-24/3) men jag lyckades glömma bort det när vi var på larsviken och köpte sättpotatis till mitt trädgårdsland. Så jag köpte delikatesser till 50% rabatt, för 110 kr. Sen handlade jag lite på kvantum så nu har vi bara 440kr kvar att handla för resten av denna period… vår frys är full och skafferiet håller nog så vi skulle kunna klara oss. Men det kan nog bli lite svårt och utmanande att komma på varierande maträtter! 😝

Läste ni det som var på tapeten för ett tag sedan om att man max skulle äta 100gr kött per person/ v (det är typ 2/3 baconpaket på 140 gr)! Detta tycker jag kanske är lite väl extremt för oss som familj. Men jag förstår tänket ur miljöaspekten. Så vi skär ner på kött här hemma! Förr kunde vi nog äta 100-200gr kött per/person och måltid, nu delar hela familjen på samma mängd och vi kompenserar med linser och bönor. Det är inte bara snällt mot miljön, det är även VÄLDIGT snällt mot plånboken. Att vi sänker vår köttkonsumtion, gör att vår matbudget sänks väldigt mycket!

Just nu är det inget som är direkt billigt, det är inte säsong för något, så det gäller att köpa på sig vid extrapriser.

Har ni provat att odla ärtskott? 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.