Många ställer frågan -hur kan jag ha mer pengar över.

Det enkla svaret på det är såklart tjäna mer än du spenderar. Men det är en rätt drygt svar som inte hjälper någon. Jag tänker att jag ska försöka dela upp det i lite mindre bitar för att det ska bli enklare för dig att se över din ekonomi.

Inkomst – i regel kan en inte göra så mycket åt sin lön mer än att argumentera för en bra löneökning på medarbetarsamtal. Att skaffa ett extra jobb är kanske inte heller något som lockar. Däremot finns det många uppdrag som tex. Kommunen ofta söker folk till. Kontaktperson, Avlösare, Godman, Stödfamilj, Ledsagare och Familjehem. Är exempel på olika uppdrag som kräver olika mängd av din tid och som genererar i allt från 500 kr till 9000kr beroende på uppdragets karaktär. Jag vill starkt poängtera att man aldrig ska ta uppdrag enbart för pengarna – det är människor som behöver dig, utnyttja inte dom ❤ Sedan finns det dom passiva inkomsterna som du till stor del kan reglera genom att se över ditt sparande och fundera över om fonder och aktier är något för dig. Det man annars kan fundera över är att skaffa ett ”riktigt” extra jobb. Jobbar du mån-fre så kan du kanske jobba extra varannan helg eller ibland vid behov? Jag vill starkt rekommendera er att INTE hoppa på div pyramidspel! Det är få människor som faktiskt tjänar pengar på detta ❤ För att få loss pengar kan en alltid försöka sälja av kläder och saker som inte längre använder.

Utgifter – Det finns mycket att göra åt sin ekonomi! Är du ett singelhushåll med en matbudget på 6000kr? Well… då är det dax att halvera denna posten! Hur? ●Gör matlåda. ●Laga din mat själv, färdigrätter är dyrt (speciellt med tanke på vad det är för mat du betalar för). ●Planera dina inköp, gör veckomatsedel! ●Se över din mängd kött (och mat överlag), vi äter oftast alldeles för stora mängder mat. ●att dryga upp rätter med linser, bönor, grönsaker höjer inte bara näringsämnena i maten, det drygar även ut och gör så att det blir fler portioner! Dessa råden gäller såklart även om du inte lever i ett singelhushåll!

  • Se över ditt elavtal, många gånger erbjuder elföretag bra erbjudande till nytecknade kunder men glömmer bort sina trogna kunder, ring dom och fråga vad dom kan göra för dig!
  • Se över dina räkningar! Kan du få dom via efaktura istället? Isåfall så tjänar du 25 kr per faktura i månaden (Detta kan generera runt 1200kr om året)
  • Kortavgifter, är det kanske läge att gå igenom och se om du verkligen behöver alla kort du har? Många erbjuder gratiskort, kolla vilket som passar dig bäst!
  • Har du flera smålån? Försök baka ihop dom till ett stort med bra ränta!
  • Köp det du behöver, inte det du villhöver!
  • Gå igenom försäkringarna! Har du tilläggsförsäkring på enskilda varor från butiken? Är det kanske bättre att skaffa en drulle hos ditt försäkringsbolag och säga upp/sluta skaffa tilläggsförsäkringar?
  • Ditt mobil och Internet behöver du den mängd du betalar för?
  • Olika prenumerationer! Använder du tjänsten så mycket att den är värd sin kostnad?
  • Säg upp ditt tvabonnemang och kolla gratistjänster med en chromecast/Apple tv eller liknande.

Det var allt för denna gången! Har ni något tips till mig som ni tycker jag missat? Kommentera gärna!

Kram budgetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.