Hej på er!
Jag tänkte att jag skulle börja det nya året med att presentera mig själv lite mer, inte bara den vanliga som ni redan fått en gång här initialt.

Vem är Budgetmorsan?
En lagom tjock morsa i sina bästa dar, åtminstone om Karlsson på taket hade fått beskriva mig. Jag har otroligt många drömmar, planer och mål – så många att det ofta blir kaos, både i mitt huvud och här hemma. Jag har enormt stort behov av att göra rätt. Just därför är det viktigt för mig att ni förstår att jag inte på något vis är någon ekonom, dietist, sakkunnig eller expert, på något av dom ämnena jag kan komma att välja att beröra här på min blogg. Jag är på riktigt en helt vanlig morsa, som jobbar inom vården, bor tillsammans med min man och våra fyra barn, på landet- i ett villakvarter och vi försöker hitta en hållbar balans – till allt.

Vad är mina drömmar?
Jag drömmer om, att äga min tid – precis så är det, det är inte mycket mer komplicerat i sak. Problemet är ju hur sjutton man kan äga sin egna tid. Hur kommer man ur hamsterhjulet? Hur vågar man bryta sig fri? Framförallt vad är man villig att offra för att nå dit man vill?
Mitt första mål i drömmen är att få igång en hållbar köksträdgård där vi kan få ut grönsaker som vi använder mycket – här är jag redan en bit på vägen. I detta så drömmer jag om att utöka vår tomt så jag har mer odlingsutrymme, dock är detta inte riktigt tillämpbart – eftersom vi bor i ett villakvarter, så jag skulle vilja flytta till en gård. Men direkt så kommer mitt nästa problem – större hus, större mark, större krav. Det finns väldigt många risker och möjligheten till minimalistiskt leverne känns lite mer svåruppnåeliga på en gård. Men alltså detta är nog min största dröm ändå, för här kan vi verkligen börja prata om Downshifting – FIRE däremot känns lite mer avlägset då. Äsch än är det bara drömmar och visst är det fint att ha drömmar? Vad drömmer du om?


Vad är då syftet med budgetmorsan.se
Ja, först och främst så älskar jag att skriva och utrymmet var alldeles för litet på Instagram för att jag skulle kunna skriva allt jag ville där. Men denna sidan, denna bloggen, den är främst för mig. Här vill jag kunna skriva ner alla mina tankar om det som är viktigt för mig. Vilket då är Ekonomi, Sparande, Miljömedvetenhet (jag trodde på riktigt ALDRIG att jag skulle bry mig om miljön som jag gör idag!), Kost, Vardagslivet, Aktier och Fonder, Självförsörjning/odling och även begreppen FIRE och Downshifting som jag har berört i tidigare inlägg. Men jag vill även inspirera till hållbar konsumtion, där konsumtionstopp inte är syftet, utan där syftet är att inspirera till att konsumera hållbart, ekonomiskt och materiellt.

Vem skriver jag till på budgetmorsan.se?
Som tidigare nämnt så är det absoluta syftet med budgetmorsan.se att jag själv ska få kontroll på allt jag försöker förstå. Att jag samtidigt skulle kunna lyckas att inspirera människor hade ju verkligen bara varit fantastiskt! Vem skulle kunna ha ut något av att följa mig? Ja det är väl folk som är intresserade av ämnena som jag är, som skulle kunna känna att dom får ut något av att läsa här inne, om det så är för inspiration eller möjlighet till reflektion och diskussion. Jag har tankar på att ha olika teman, bröllopstemat har jag redan börjat beröra på min instagram, det tänker jag att jag skulle kunna fortsätta med här. Sedan tänker jag att teman som skulle kunna vara intressanta för mig, där jag känner att jag har något att dela med mig om, ja dom får vara lite hemliga tills jag slipat klart på dom. Och när jag har dessa teman, då kommer ju personer som är i den fasen i sitt liv kunna ha stor användning av det jag har att dela med mig, tror jag.

Följ gärna budgetmorsan på instagram för mer kontinuerliga uppdateringar från mitt vardagsliv.

/Budgetmorsan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.