Detta är nästa nyckelord här i bloggen. Ibland använder jag nog ord som downsizing. 

”Viktigt att tänka på även här är att det är hur jag väljer att tolka begreppet utifrån vad jag läst mig till, detta är alltså min sanning. ”

Downshifting är ett begrepp som ofta brukar beskrivas med att man prioriterar fritid och mindre konsumtion framför pengar och att det är ett mål att fritid är mer värdefullt än vad pengar är. Många menar att det inte är hållbart att vara på en arbetsplats 5 dagar i veckan och många försöker ta sig ur det så kallade ekorrhjulet. När man lever utifrån begreppet downshifting så har man i regel mycket mindre pengar än när man arbetade 100% och den tanken tror jag kan vara ganska så avskräckande för många. Fördelarna är enligt mig ganska många med downshifting, har du mer fritid – så har du mindre pengar, har du mindre pengar – spenderar du mindre, spenderar du mindre – så är du snäll mot miljön. Och antalet fördelar med att vara snäll mot miljön är så många att det känns orimligt att räkna upp alla. Kontentan är att ju mindre pengar vi har, ju mindre spenderar vi och pengars värde ökar – alltså hur vi värdesätter pengarna.

Jag känner att jag är redo för downshifting delux, men det är inte riktigt rätt i tiden, förutsättningarna för downshifting finns inte – inte på riktigt, inte just nu. Så vad är min tanke kring allt? – Ja det tror jag att jag måste ta ett annat inlägg för att förklara, när tiden finns för det. För just nu är det jullov, vi ska äta en mysig brunch här hemma och sen ska vi köra till vårt köpcentrum för att se om vi hittar ett nytt ordentligt kastrullset och stekpannor som vi kan investera i.

Saker jag värdesätter enormt högt.
* Möjligheten att ÄGA min tid.
*Möjligheten för kvalitetstid med min familj.
* Egentid.
* Personlig utveckling.
* Tid med min man.
*Upplevelser och möjligheten att skapa minnen.


En reaktion på ”Downshifting

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.